Skip to main content

Flekkfjerning

Linn-Therese 21.mai 2013 21:11

Stearinlysflekker

Jeg fikk et tips fra min svigerinne når det gjelder flekker fra stearinlys som har stivnet, f.eks på duker: Bare bruk et kaffefilter oppå flekken og stryk over m varmt strykejern, så fester stearinen seg på kaffefilteret istedet :)

mette 26.april 2013 23:11

fjerne flekker

Grønske, maling og mye mer kan lett fjernes med god gammeldags grønnsåpe, gni flekken inn med godt av grønnsåpen, gni det forsiktig en stund, skyll i lunket vann , gjenta gjerne en gang til før du vasker plagget.

Anonym 09.august 2012 12:53

Sykkelolje på klær

Når sønnen min får sykkelolje på klærne så smører jeg på litt Zalo. Lar det virke litt, skyller VELDIG godt vasker i maskinen.
Borte!! :)

Anonym 13.oktober 2012 12:07

Flekkfjerning på ulltøy

Gallesåpe fra Clas Ohlson (finnes både i fast form og flytende) fjerner alt jeg har hatt av flekker på barnas ullklær (og voksnes for den del). Penn/tusj-merker, bæsjeuhell, blåbærsyltetøy eller bare ekstra skitne ullklær.
Gni litt såpe inn i flekken og vask som vanlig med ullvaskemiddel. La det virke ei lita stund hvis det er ekstra vanskelige flekker. Denne såpa tar også gamle flekker som har vært forsøkt fjerna med andre vaskemiddel tidligere, uten å ødelegge ulla! Fantastisk! :-)

Malin Skaar
Ekspert på: Rengjøring og stell av tekstiler

Hei,
Jeg er leder for Lilleborgs Forbrukerservice. Jeg tar i mot daglige henvendelser fra forbrukere, og har god erfaring med å svare på spørsmål. Spør meg om alt som har med Lilleborgs produkter å gjøre! Jeg svarer også på generelle spørsmål om rengjøring, tøyvask og flekkfjerning.