Skip to main content

Mann med skjorte og slips En pen slipsknute er prikken over i'en.

Hvordan knyte slips?

Det finnes ulike slipsknuter, men for en nybegynner er det best å lære seg å knyte én type først. Her er PlussTids enkle råd for å knyte slips!

Før du begynner å knyte slipset ditt, bør både det og skjorten som du skal ha på, være nyvasket og strøket. Så til selve slipsknuten:

  • Legg slipset med skjøten vendt inn mot kroppen over skjortenakken slik at de to endene ligger nedover på hver sin side av brystkassen. Den tykkeste enden skal være lenger enn den tynne, og det er også denne enden som vi flytter på når vi lager en slipsknute. Husk å hele tiden holde godt i slipsknuten med den ene hånden mens den andre jobber.
  • Kryss den lengste og tykkeste delen av slipset over den andre ganske langt opp mot halsen, slik det blir et kryss. Hold i krysset med et fast grep. La den tykke delen deretter gå tilbake under en tynneste delen og så over på nytt.
  • La deretter den tykke enden av slipset gå under og over den tynne delen nok en gang.
  • Til slutt tar du den tykke slipsdelen under nok en gang – men før den denne gangen opp over krysset.
  • Før den tykke enden ned gjennom knuten, og stram til. Juster slik at slipset sitter pent rundt skjortehalsen, og brett ned skjortekraven.

Trenger penskoene en runde med skokrem? Her er rådene om hvordan du tar best vare på skotøyet ditt

How useful was this for you?

  • Your rating is 0 out of 5 stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvordan knyte slips? Rating: 0/5
  • Currently 0 out of 5 Stars.

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Malin Skaar
Ekspert på: Rengjøring og stell av tekstiler

Hei,
Jeg er leder for Lilleborgs Forbrukerservice. Jeg tar i mot daglige henvendelser fra forbrukere, og har god erfaring med å svare på spørsmål. Spør meg om alt som har med Lilleborgs produkter å gjøre! Jeg svarer også på generelle spørsmål om rengjøring, tøyvask og flekkfjerning.