Skip to main content

Putter klær i vaskemaskinen Vask tøyet rett etter treningsøkten.

Vask av treningsklær

Treningstøyet trenger en god vask etter endt økt for å unngå vond lukt.

Både treningstøy og treningssko blir utsatt for svette og vond lukt, og den forsvinner enklest hvis klærne blir vasket kort tid etter bruk. Jo lenger du venter, desto bedre anledning får bakteriene som forårsaker svettelukt til å sette seg godt fast i tekstilfibrene.

Dersom du ikke har mulighet til å ta en klesvask rett etter endt treningsøkt, bør du i hvert fall sørge for at treningstøyet henges til tørk – da ”tørker” også en del av svettelukten ut.

Å gjenbruke uvaskede treningsklær er uhygienisk og vil medvirke til at svetten setter seg enda bedre fast. De fleste vil vel uansett synes at det er en langt bedre start på treningsrunden å ta på seg nyvasket tøy?

6 vasketips for treningstøy:

Vaskemiddel for ull

Hvis treningstøyet ditt inneholder ull, må du bruke spesialvaskemiddel for ull, for eksempel Milo for å beholde de gode egenskapene i tekstilene. Dette gjelder selv om det ikke er i 100 prosent ull. Ull og silke er bygget opp av proteiner og ved bruk av vanlig vaskemiddel kan enzymer og blekemidler ødelegge tøyfibrene. Bruk et vaskemiddel som er spesielt utviklet til vask av ull og silke - som ikke inneholder enzymer eller blekemiddel.

Tøymykner

Du kan bruke tøymykner på treningstøyet, med mindre plagget består av mikrofiber eller har membraner av for eksempel gore-tex osv, se video over for mer informasjon. Se vaskeanvisningen på treningstøyet om du kan bruke tøymykner eller ikke.

Vask av gore-tex 

For plagg med gore-tex og andre membraner anbefales helst flytende vaskemiddel. OMO Aktiv&Sport er utviklet spesielt med tanke på syntetiske materialer, og fjerner effektivt vond lukt fra 30 °C.

Vask treningstøy raskest mulig etter bruk

Det er lurt å vaske treningstøy så raskt som mulig etter bruk, så det ikke setter seg lukt i tøyet. Hvis du ikke har mulighet til å vaske med én gang, vil det være lurt å henge klærne til tørk.

Bruk riktig vaskemiddel

Sur lukt i treningstøy er det mange som sliter med. Ofte er tøyet merket med 30 og 40 grader. Etter en treningsøkt og med vask på 30-40 grader, bygger smusset seg opp og fører til sur lukt. Ofte merker man ikke denne lukten før man har tatt på seg tøyet og begynt å trene. Mens man tidligere måtte vaske plaggene på høyere temperatur enn anbefalt - med fare for at tekstilen lettere mister farge og fasong - finnes nå OMO Aktiv&Sport som ved hjelp av teknologien FiberFRESH gjør rent på lave temperaturer.

Vask treningstøyet alene

Vask gjerne treningstøy for seg selv, da unngår du misfarging, at vond lukt smitter over og annet.

Se når du kan bruke tøymykner på treningsklær:

How useful was this for you?

  • Your rating is 5 out of 5 stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vask av treningsklær Rating: 3.7/5
  • Currently 3.5 out of 5 Stars.

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Malin Skaar
Ekspert på: Rengjøring og stell av tekstiler

Hei,
Jeg er leder for Lilleborgs Forbrukerservice. Jeg tar i mot daglige henvendelser fra forbrukere, og har god erfaring med å svare på spørsmål. Spør meg om alt som har med Lilleborgs produkter å gjøre! Jeg svarer også på generelle spørsmål om rengjøring, tøyvask og flekkfjerning.